Bijzonder portret van Willem Alexander

in het Compagniehuis van Hoogeveen

 

Hoogeveen, 14 mei 2014

Het is inmiddels al weer enige tijd geleden dat Willem Alexander het stokje van zijn moeder Beatrix overnam. De hoogste tijd dan ook om de bestaande portretten van Beatrix te vervangen voor nieuwe exemplaren met de beeltenis van onze nieuwe vorst.

Het Compagniehuis in Hoogeveen was al enige jaren in het bezit van een zeer bijzonder portret van Beatrix, ontworpen door beeldend kunstenaar Ivo Winnubst van kunstplek Afterdaan in Elim.

Dit kunstwerk, uitgevoerd in 3 platen transparant perspex, hing op een fraaie plaats vlak achter de balie waar dagelijks velen hun paspoorten, identiteitspapieren en andere gemeentelijke zaken afhandelden. Uiteraard, hoe mooi ook, diende dit op termijn toch te wijken voor de beeltenis van onze huidige vorst.

Woensdag 14 mei 2014 was het dan zover en verdween, voorlopig dan, Beatrix uit de hal en maakte plaats voor het portret van Willem Alexander. Eveneens uitgevoerd in transparant perspex in de kleuren blauw, geel en oranje. Bijzonder is dat er tevens een ‘tafelmodel’ van het kunstwerk is gemaakt door de kunstenaar. 3 platen perspex in een granieten voet, 30 x 40 xm.

Het nu vervangen portret van prinses Beatrix zal binnenkort een ander plekje krijgen binnen de

gemeente Hoogeveen. Daar wordt nog overleg over gevoerd.

 

 

• Het oude portret van Beatrix, maakt plaats voor het nieuwe van Willem Alexander.